18August2018

Swedish

Somaliska Riksförbundet I Sverige

Ururka isbahaysiga ummadda Soomaaliyeed ee Sweden

You are here: Om SRFS Organisation

Organisation

Somaliska Riksförbundet i Sverige (SRFS) är en demokratisk organisation som är partipolitiskt och religiöst obunden. SRFS huvudsakliga verksamhet är riktad till den svensk-somaliska gruppen i Sverige. Förbundet arbetar för svensk-somaliernas demokratiska och mänskliga rättigheter. SRFS ser även till att den svensk- somaliska gruppen känner till sina skyldigheter att bidra till välfärden samt möjligheterna att utvecklas och växa som individ.

SRFS grundades 1995 genom sammanslagningar av olika somaliska lokalföreningar med syfte att driva gemensamma projekt för att främja den svensk-somaliska gruppens utveckling. Idag är omkring 36 lokalföreningar runt om i Sverige medlemmar i Somaliska riksförbundet. SRFS arbetar för stärka medlemsorganisationernas bidrag till svenska välfärden genom att aktivt företräda barn, ungdomar, och äldre svensk- somaliers intressen runt om i landet. Som medlem i SRFS kan du påverka för förändringar i den riktning du tror bidrar bäst till samhället och landet.

Förbundets kansli finns i Kista, norr om i Stockholm och arbetar för att etablera kontakt mellan medlemsorganisationerna och olika myndigheter. Kansliet samverkar också med representanter från olika ideella organisationer och medier gällande frågor som berör den somaliska gruppen i Sverige.

leftSOMALISKA RIKSFÖRBUNDET I SVERIGE (SRF) är en demokratisk organisation som är politiskt och religiöst neutral. SRF: s huvudsakliga verksamhet är inriktad på den svenska-somaliska gruppen i Sverige.

Vårt diskussionsforum