15August2018

Swedish

Somaliska Riksförbundet I Sverige

Ururka isbahaysiga ummadda Soomaaliyeed ee Sweden

You are here: Om SRFS Organisation About SRFS

Category: About SRFS

Vision

Visionen för Somaliska riksförbundet i Sverige är följande:

• Att svenska-somalier inte diskrimineras och förstår sina rättigheter och skyldigheter i det svenska samhället.

• Att öka jämställdheten bland män och kvinnor inom den svensk-somaliska gruppen i Sverige.

• Att den svensk-somaliska gruppens utbildningsnivå höjs avsevärt för att förbättra förutsättningarna för dem att lyckas i  samhället.

• Att förespråka full sysselsättning och arbete i syfte att öka självkänslan och bidra till den svenska välfärden.

• Att integrera nyanlända somalier genom samhällsinformation och stöd i tidigt skede för att motverka utanförskap.


Aragtida ururka Isbahaysiga Soomaaliyeed ee Iswiidhan waa:

• In aan Soomaalida Iswiidhan ku nool la takoorin, ayna gartaan xuquuqda ay leeyihiin iyo waajibaadka ka saaran bulsho weynta  Iswiidhan.

• In la kordhiyo sinnaanta ragga iyo dumarka bulshada soomaaliyeed ee reer Iswiidhan

• In la kobciyo heerkooda waxbarasho rag iyo dumarba si horumarkooda bulsho u hagaago.

• In ay u hawl galan waxqabad buuxa sida shaqada, waxbarashada iwm, si isku-kalsoonidoodu u kororto, gacanna uga geystaan    daryeelka bushada Iswiidhan..

• In soomaalida dalka ku cusub is- dhexgal bulsho sameeyaan si looga hortago ka qoqobnaan bulsho-taasoo ku imaanaysa in inta ay  cusub yihiin la siiyo taageero iyo weliba xogta bulsho-weynta Iswiidhan.


  • Written by Super User
  • Hits: 29586

Category: About SRFS

Om SRFS

Välkommen till Somaliska Riksförbundet i Sverige

Somaliska Riksförbundet i Sverige (SRFS) är en demokratisk organisation som är partipolitiskt och religiöst obunden. SRFS huvudsakliga verksamhet är inriktad mot den svensk- somaliska gruppen i Sverige. Förbundet arbetar för svensk-somalierna demokratiska och mänskliga rättigheter. SRFS ser även till att den svensk- somaliska gruppen känner till sina skyldigheter att bidra till välfärden och möjligheterna att utvecklas och växa som individ.

SRFS grundades 1995 genom sammanslagningar av olika somaliska lokalföreningar med syfte att driva gemensamma projekt för att främja den svensk- somaliska gruppens utveckling. SRFS har idag mer än 44 lokalföreningar runt om i Sverige. SRFS arbetar för stärka medlemsorganisationernas bidrag till svenska välfärden genom att aktivt företräda barn, ungdomar, och äldre svensk- somaliers intressen runt om i landet. Som medlem i SRFS kan du påverka för förändringar i den riktning du tror bidrar bäst till samhället och landet.

Förbundets kansli finns i Kista, norr om i Stockholm och arbetar för att etablera kontakt mellan medlemsorganisationerna och olika myndigheter. Kanslin samverkar också med olika representanter från olika idella organisationer och media gällande frågor som berör den somaliska gruppen i Sverige.

  • Written by Joomla!
  • Hits: 9651

Category: About SRFS

Organisation

Somaliska Riksförbundet i Sverige (SRFS) är en demokratisk organisation som är partipolitiskt och religiöst obunden. SRFS huvudsakliga verksamhet är riktad till den svensk-somaliska gruppen i Sverige. Förbundet arbetar för svensk-somaliernas demokratiska och mänskliga rättigheter. SRFS ser även till att den svensk- somaliska gruppen känner till sina skyldigheter att bidra till välfärden samt möjligheterna att utvecklas och växa som individ.

SRFS grundades 1995 genom sammanslagningar av olika somaliska lokalföreningar med syfte att driva gemensamma projekt för att främja den svensk-somaliska gruppens utveckling. Idag är omkring 36 lokalföreningar runt om i Sverige medlemmar i Somaliska riksförbundet. SRFS arbetar för stärka medlemsorganisationernas bidrag till svenska välfärden genom att aktivt företräda barn, ungdomar, och äldre svensk- somaliers intressen runt om i landet. Som medlem i SRFS kan du påverka för förändringar i den riktning du tror bidrar bäst till samhället och landet.

Förbundets kansli finns i Kista, norr om i Stockholm och arbetar för att etablera kontakt mellan medlemsorganisationerna och olika myndigheter. Kansliet samverkar också med representanter från olika ideella organisationer och medier gällande frågor som berör den somaliska gruppen i Sverige.

  • Written by Joomla!
  • Hits: 5537
leftSOMALISKA RIKSFÖRBUNDET I SVERIGE (SRF) är en demokratisk organisation som är politiskt och religiöst neutral. SRF: s huvudsakliga verksamhet är inriktad på den svenska-somaliska gruppen i Sverige.

Vårt diskussionsforum